Pallontallaajat.net
Valikko
Etsi tästä aiempia blogikirjoituksia
Viimeisimmät kommentit

Vaikka otsikko muuta lupailee, ei tätä blogia kuitenkaan kirjoita mies, vaan lievästi Peter Pan -syndroomainen neitokainen. Päivittelen blogia epäsäännöllisesti omaksi muistoksi ja tietysti viihdyttääkseni perhettä, läheisiä ja miksei tuntemattomiakin. Toivon että blogista on iloa myös muille reissussa oleville ja lähtemistä suunnitteleville.

Backpacking Uncategorized

Terkkuja Australiasta!

on 20.1.2017

Tämä teksti on kirjoitettu 2,5 viikkoa sitten, joten kaikki ajankohdalliset epämääräisyydet selittynee se huomioiden! Julkaisu on viipynyt teknisten ongelmien vuoksi. Jouduin viimeistelemaan tämän kännykällä, toivottavasti ulkoasu ei siitä pahasti kärsi…

 

Heissuliveissuli pitkästä aikaa! Blogi on ollut pitkähköllä joululomalla niinkuin minäkin. Joulukuun lomailin ihanien läheisten kanssa Filippiineillä ja nyt olen kolmisen viikkoa kuluttanut Australian maankamaraa. Paljon on Aasian reissuja vielä julkaisematta, mutta niin paljon on tullut kyselyitä nykysijainnista, että piti siitäkin nyt hieman tulla kertomaan.

Saavuin maahan lentäen Sydneyyn. Pientä kulttuurishokkia oli taas ilmassa, kun yhtäkkiä pääasiassa kaikki toimii, et erotu joukosta
vaalean hipiäsi kanssa ja rahat alkaa huveta tililtä erittäin huolestuttavaa vauhtia (nimimerkillä yksi hostelliyö maksaa enemmän kuin kaksi päivää Aasiassa kaikkine kuluineen 😅).

Pari ensimmäistä päivää kuluivat pääasiassa kaupunkia ympäri käppäillessä ja shoppaillessa, sillä vaatevarastooni ei kuulunut riittävästi LÄMPIMIÄ vaatteita. Kyllä vaan, saapuessani pari ensimmäistä päivää olivat Suomikesään verrattavissa ja Kaakkois-Aasiaan tottunut lämmönsäätelyjärjestelmäni oli pahasti ruosteessa.

Toisaalta taas viileä tuuli hämäsi puolipilvisenä päivänä sen verran että kammottavan amatöörivirheen seurauksena olkapääni punoittivat pitkäksi venähtäneen rannikkokävelyn jäljiltä. UV-kertoimet kun ovat täällä melkoisia, pilvisenäkin päivänä säätiedotusten mukaan viidentoista tuntumassa. Olen yleensä aika tarkka aurinkovoiteen käyttäjä ja koko neljän kuukauden aikana olen tainnut polttaa ihoni oikeastaan vain pari kertaa. Ensimmäinen kerta oli ensimmäisten viikkojen aikana kun snorklatessa kärähti pakarat, ja toinen vahinko kävi Laosissa koko päivän pyöräreissulla (aika ikävää hommaa muutenkin…) kun pohkeet otti vähän liikaa kontaktia auringon kanssa.

Sittemmin on ilmat lämmenneet niin, että farkut, jotka hätäpäissäni ostin, ovat jääneet odottamaan ensi esiintymistään. Onneksi välillä on etenkin julkisissa sisätiloissa ilmastoinnit sen verran viileällä että pitkähihaisen vetää niskaan ihan mielellään.

Kun maan hintataso iski tajuntaan, niin alkoi tulla kiire miettiä jotakin muuta ohjelmaa ja ajanvietettä kuin lorvimista ja henkistä kasvua. Mitään suunnitelmaa ei ensimmäiselle kuukaudelle ollut, mutta helmikuuksi on taas Suomiporukkaa tulossa lomalle, joten sen ajan ajattelin itsekin ajattelin lomailla.

Olen täällä Working holiday -viisumilla, eli ihan palkkatöitäkin olisi ajatus jossakin vaiheessa tehdä. Ehkä. Tähän kohtaan se ei kuitenkaan oikein vielä sopinut jo ajanpuutteen vuoksikin. Päädyin siis etsimään HelpX -hostia (tuolla blogin alkupuolella selitetty mikä tää juttu on) ja löysinkin aivan ihanan perheen. Loppui lorvinta ja Sydneyn tutkailu siis lyhyeen.

Perhe asui reilun tunnin junamatkan päässä Sydneystä mahtavien rantojen läheisyydessä. Luonto oli kaunista ja ympäröi joka puolelta. Ihan naapurista alkoi luonnonpuisto, jossa on huikeita lenkkipolkuja.

Tein kaikenlaisia pikkuhommia nelisen tuntia päivässä ja vastineeksi sain oman mukavan huoneen, ruokaa (ja viiniä😍) niin paljon kuin napa vetää ja muutenkin olla osa tosi avointa ja positiivista perhettä. Töihini kuului mm. puutarhan hoitoa, kotitöitä ja auttelua perheen äidin hillobisneksessä. Tämä oli tosi mukava tapa päästä heti alkuun tutustumaan paikalliseen elämänmenoon.

Molemmin puolin oltaisiin oltu halukkaita jatkamaan tätä järjestelyä pitempäänkin, mutta koska heillä oli perheloma buukattuna, oli minun aika vaihtaa maisemaa parin viikon jälkeen. Olisin voinut myös jäädä tänne heidän kotiin niiden loman ajaksi teinityttären kanssa, mutta en uskalla häiritä sen private viikkoa.

Täällä Australiassahan on nyt siis kesälomakausi meneillään. Lapsilla on koulusta lomaa noin kuusi viikkoa vähän osavaltiosta riippuen. Lukuvuosi myös vaihtuu näin vuodenvaihteessa.

Päädyin takaisin Sydneyyn muutamaksi päiväksi mielessä lähinnä auton osto. Täällä on melko tavallista että reissaajat hankkivat edullisen kulkupelin, jossa voi myös tarvittaessa nukkua. Välimatkat kun ovat hirmuisia ja moneen hienoon paikkaan saattaa olla kovin hankala päästä julkisilla.

Kävin yhtä autoa katsomassa, mutta en ollut myyjän kanssa aivan samaa mieltä hintalaatu -suhteesta, joten kaupat jäi tekemättä. Muita katsomisen arvoisia ei sitten harmikseni juuri nyt löytynytkään. Hinku auton ostoon on ihan valtava, toivottavasti myöhemmin onnistaa!

Edit reaaliajasta, auto on löytynyt, siitä lisää myöhemmin!

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI