Pallontallaajat.net
Valikko
Etsi tästä aiempia blogikirjoituksia
Viimeisimmät kommentit

Vaikka otsikko muuta lupailee, ei tätä blogia kuitenkaan kirjoita mies, vaan lievästi Peter Pan -syndroomainen neitokainen. Päivittelen blogia epäsäännöllisesti omaksi muistoksi ja tietysti viihdyttääkseni perhettä, läheisiä ja miksei tuntemattomiakin. Toivon että blogista on iloa myös muille reissussa oleville ja lähtemistä suunnitteleville.

Uncategorized

Eat sleep beach repeat, saarielämää Perhentianilla part1

on 8.10.2016

Seuraava kohteeni oli Perhentian saaret Malesian itärannikolla melko lähellä Thaimaan rajaa. Matkaa tänne oli yöbussin ja puolen tunnin venematkan verran. Bussi oli oikein mukava, istuin reilun kokoinen ja kallistui paljon, joten nukkuma-asento oli kohtuullinen.

Matkaanlähtö KL:n suurelta bussiasemalta oli hieman stressaava ja bussi olikin noin tunnin myöhässä. Onneksi sain seuraa mukavista tytöistä, jotka olivat tulossa samaan bussiin, niin ei tarvinnut yksin jännittää olemmeko lopulta oikeassa paikassa vai emme. Matka sinänsä meni sujuvasti ja sain nukuttuakin jonkin verran. Olimme perillä aamulla kuuden maissa ja seitsemän jälkeen lähti iso moottorivene meitä kuskaamaan.

Tällä auringonnousulla alkoi matka saarelle.

Tällä auringonnousulla alkoi matka saarelle.

Tässä vaiheessa vatsan pohjassa oli melkoisesti perhosia, sillä olin menossa ensimmäiseen HelpX -paikkaani. HelpX on nettisivusto, jonka kautta avuntarjoajat kohtaavat apua tarvitsevia. Apu tarkoittaa tässä yhteydessä työpanosta, milloin minkäkinlaista. Itse olin menossa hostellileirintäalueelle.

Ensimmäinen asia minkä rekisteröin oli saaren vehreys ja uskomattoman kirkas vesi. Vastaanotto Rainforest campingillä oli myös ystävällinen ja heti alusta alkaen vakuuteltiin, että älä huoli, kyllä se siitä lähtee sujumaan. Hieman väsynyttä porukkaa tosin oli aamupalaverissa, edellisiltana oli kuulemma pidetty läksiäisiä muutamalle tytölle. Kirjoittelen HelpX -kokemuksesta ihan oman postauksen kunhan ehdin.

Siinä näkyy vähän meidän terassia ja Rainforest beach.

Siinä näkyy vähän meidän terassia ja Rainforest beach.

Perhentian Kecil, eli small island, on Siaminlahdella sijaitsevista Perhentianin saarista toinen suosittu matkailusaari. Tämä pienempi houkuttelee enemmän rentoa reppureissumeininkiä etsiviä, suuremmalta Perhentian Besarilta taas löytyy lähinnä resorteja.

Nimi Perhentian tarkoittaa Malesian kielessä pysähdyspaikkaa, jollainen saaret pitkään olivat Bangkokin ja Kuala Lumpurin välisellä kauppareitillä. Ennen turismin saapumista saaret olivat kalastajien harvakseltaan asuttamia. 70-luvulla saarille myös rantautui useita laivoja, joilla oli kyydissään sodan vuoksi pakoon lähteneitä vietnamilaisia. Ainakin yksi tällainen laiva on uponnut saarten lähelle ja sitä hyödynnetään nykyään hylkysukelluskohteena.

Muutama melkoisen upea aurinkosuojaa osui kohdalle hieman huonosta kaudesta huolimatta.

Muutama melkoisen upea auringonlasku osui kohdalle hieman huonosta kaudesta huolimatta.

Saarelta löytyy edelleen paikallisten asuttama kylä, jota kutsutaan yksinkertaisesti Fisherman villageksi. Siellä eletään normaalia arkea ja turisteja käy lähinnä päivävierailuilla, vaikka tosin muutama hostelli näytti sielläkin olevan. Jonkinlainen klinikkakin siellä on sairastapauksia varten ja esimerkiksi työkaverini sai sieltä antibioottikuurin tulehtuneeseen haavaansa.

Oli siellä kylässä vähän kauniimpiakin paikkoja, mutta kameralta löytyy vain tällaisia :D

Oli siellä kylässä vähän kauniimpiakin paikkoja, mutta kameralta löytyy vain tällaisia 😀

Kylän moskeija

Kylän moskeija

Haavat muuten paranivat tuolla superhitaasti. Itse sain kivillä kiipeillessä pinnallisen verinaarmun, joka kotona paranisi noin kolmessa päivässä. Saarella ollessa haava kuitenkin aukesi uudelleen koko ajan ja alkoi oikeastaan parantua vasta vajaan kahden viikon kuluttua saarelta lähdettäessä. Koitin muutaman päivän jopa välttää meressä olemista, mutta lopulta totesin, ettei sekään oikein auttanut ja uiskentelee ihan huoletta. Sukeltaessa eräät tietyt pikkukalat (joiden nimeä en valitettavasti nyt muista) olivat haavastani hyvin kiinnostuneita ja haukkailivatkin siitä itselleen kelpo lounaan. Oli melko veikeän tuntuista! En sitten tiedä oliko se hyväksi vai ei, suurempaa muutosta en haavassa huomannut.

Jatkoa Perhentianilta tulossa piakkoin!!

image

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
1 kommentti
 1. Vastaa

  Nimetön

  7.3.2017

  Upeita maisemia!
  Ihana kokemus !
  Apu ja tarve

JÄTÄ KOMMENTTI