Pallontallaajat.net
Valikko
Etsi tästä aiempia blogikirjoituksia
Viimeisimmät kommentit

Vaikka otsikko muuta lupailee, ei tätä blogia kuitenkaan kirjoita mies, vaan lievästi Peter Pan -syndroomainen neitokainen. Päivittelen blogia epäsäännöllisesti omaksi muistoksi ja tietysti viihdyttääkseni perhettä, läheisiä ja miksei tuntemattomiakin. Toivon että blogista on iloa myös muille reissussa oleville ja lähtemistä suunnitteleville.

Uncategorized

Ihan turrena Kuala Lumpurissa

on 4.10.2016

Koska olen ollut lähinnä huonon ja surkean välimaastossa liikkuvan nettiyhteyden päässä ensimmäiset viikot (ihanaa!!), laahaa blogi nyt heti alkuun hurjasti jäljessä. Älkää antako asian häiritä!

Blogin taustoista voin kertoa sen verran, että olen jo pitkään mietiskellyt vähän pidemmän reissun tekemistä. Nyt siihen tarjoutui täydellinen aika, joten jo keväällä päätin, että nyt se tapahtuu. Tarkoitus on olla matkan päällä sen aikaa kun hyvältä tuntuu. Paluulippu kuitenkin on loppukevääksi hankittuna, joten se on ainakin alustavasti jonkinlainen määräaika.

Mutta itse asiaan. Matka alkoi heti pienillä mutkilla lentokentällä. Minulla oli menopaluulippu Kuala Lumpuriin, Malesiaan, missä suomalainen saa oleskella 90 päivää ilman sen viisumia tai muutakaan toimenpidettä. Jos paluulippusi siis on yli 90 päivän päästä, pitää sinulla olla jokin muu maastapoistumislippu 90 päivän sisällä.

Tavallaan tiesin tämän, mutta en vain ollut muistanut koko asiaa. Joka tapauksessa koneeseen ei ollut asiaa ennen kuin olisi tällainen lippu esittää. No ei muuta kun paniikkiostoksille Air Asian sivuille. Sopiva lento löytyi, mutta seuraava ongelma oli luottokortin vahvistaminen. Olin muutama päivä sitten ladannut padille pankin tunnuslukusovelluksen ja toki kokeillutkin sitä, mutta nyt se ei mitenkään suostunut toimimaan, eikä paperisia tunnuksia tietenkään ollut mukana. Muissa korteissa nettiostomahdollisuus oli pois päältä.

Tässä vaiheessa syke oli jo melkoisesti koholla ja vaihtoehdot vähissä. Neuvokkaana tyttönä keksin onneksi soittaa äidille, jonka luottokortilla asia lopulta hoidettiin ja sain huokaista helpotuksesta. Toki onnistuin vielä kiireessä menemään väärälle portille, kaksi samaan paikkaan menevää lentoa kun lähtivät 5 min erolla toisistaan, enkä sen kummemmin huomannut katsella lentoyhtiötä… Muutaman juoksuaskeleen sain tässä kohtaa jo ottaa, mutta lopulta pääsin kuitenkin matkaan!

Näin kauniilla taivaalla Eurooppa moikkasi minua viimeisen kerran.

Näin kauniilla taivaalla Eurooppa moikkasi minua viimeisen kerran.

Lentoyhtiönä minulla oli British Airways, jonka valitsin halvimman hinnan ja lyhyimmän matka-ajan perusteella. Ruoka oli melko mitäänsanomatonta (mitä muuta voi briteiltä odottaa?), muuten matkassa ei ollut moitteen sanaa. Lennolla oli ehkä kolmasosa paikoista tyhjiä, joten tilaakin oli melko mukavasti.

Vietin Kuala Lumpurissa kolme ja puoli päivää. Ensimmäisenä iltana lähinnä tutustuin julkiseen liikenneverkkoon ja kävin syömässä. Ruokapaikaksi valikoitui couchsurfingisäntäni suosituksesta Bukit Bintang -alueen hawkerstreet, eli katu, jonka varrelle levittäytyy useita ravintoloita aina iltaisin.

Näitä näkymiä katselin ekana iltana ja näkymän lisäksi ihastuin myös uuteen kameraani!

Näitä näkymiä katselin ekana iltana ja näkymän lisäksi ihastuin myös uuteen kameraani!

Monissa aikaisemmin vierailemissani aasialaisissa kaupungeissa olen löytänyt tällaisia paikkoja vain turisteille suunnattuna, mutta kyseisellä kadulla illastivat ilmeisesti paljolti paikalliset, vaikka toki turistejakin näkyi. Ruokalistoilta löytyy lähes kaikenlaisia tyypillistä aasialaisia vaihtoehtoja ja lisäksi jotakin erikoisempakin, ainakin suomalaisella mittapuulla. Grilliin olisi voinut laittaa esimerkiksi kokonaisen sammakon.

Bukit Bintangista löytyy myös kuuluisa baarikatu, jonka varrella ei juuri muuta olekaan kuin erilaisia kuppiloita pubeista clubeihin. Paikalla näyttivät viihtyvän niin paikalliset kuin turistitkin. Itse en muutamaa olutta tarkemmin ehtinyt tähän katuun tutustua, mutta mikäli Kuala Lumpurissa menojalkaa vipattaa luulisin tämän oleva erinomainen paikka vipatuksen helpotukseen.

En ole arkkitehtuurin ystävä mitenkään erityisesti, mutta Petronas Towers olivat mielestäni vaikuttavan upea näky iltavalaistuksessaan. Lisäksi iltaisin tornien edustalla oleva puisto oli paljon tyhjempi ja kuvia sai ottaa rauhassa. Mielessä kyllä kävi, että kuinkakohan paljon mahtaa kulua energiaa valaistukseen… Ehdottomasti iso suositus pimeään aikaan vierailulle. Puisto tosin taitaa sulkeutua klo 22, joten liian myöhään ei myöskään kannata olla liikkeellä.

Tornien edustalla oleva puisto oli mukava vehreä keidas. Sieltä löytyi myös esim. hieno kahluuallasalue lapsille.

Tornien edustalla oleva puisto oli mukava vehreä keidas. Sieltä löytyi myös esim. hieno kahluuallasalue lapsille.

image

Shoppailijalla KL on paratiisi, isoja ostoskeskuksia on vieri vieressä. Julkisilla liikennevälineillä pääsee usein jopa ostoskeskuksen sisään. Hintataso tosin vaikutti siltä, että mitenkään erityisen edullisesti ei shoppailureissusta selviä. Itse vietin yhden iltapäivän Midvalleyn ostoskeskuksessa joka oli järkyttävän valtava, mutta käsittääkseni ei silti isoimmasta päästä. Ostoskeskuksessa oli mm. iso leffateatteri, huvipuisto lapsille ja messualue.

Batu Caves oli myös vierailulistallani. Lähinnä itseäni kiinnosti luvattu hyvä näköala kaupungille. Luolien yhteyteen oli rakennettu jonkinlaisia kulttuurinesittelypaikkoja, mutta ne olivat maksullisia, joten skippasin. Luolille mentäessä täytyy kävellä jyrkät hyvinhyvin pitkät portaat. Melko hikinen homma 34 asteessa ja hyvin kosteassa ilmastossa.

image

Voi sitä hien määrää...

Voi sitä hien määrää…

Luolat itsessään oli aasialaiseen tapaan melko rakennettuja. Pääluola oli kuitenkin todella vaikuttavan kokoinen. Pimeisiin rakentamattomiin luoliin tehtiin opastettuja maksullisia retkiä ja harkitsinkin sellaiselle menemistä, mutta lopulta jätin väliin. Myöhemmin kuulin, että ainakin muutama tapaamani tyyppi oli retkestä pitänyt. Portaiden alasvyöryämisen jälkeen oli mahtavaa päästä erittäin hyvin ilmastoituun junaan jäähdyttelemään.

image

China townia pidetään myös yhtenä tärkeänä turistikohteena KL:ssa. Itse en siitä sen kummemmin kuitenkaan välittänyt. Samanlaiset rihkamamarkkinat kuin jokaisessa aasialaisessa kaupungissa. Kiinalaisia herkkuja siellä kai pitäisi myös olla tarjolla. Yhden ostoksen siellä tein ja se olikin erittäin tarpeellinen adapteri. Ainoa vika siinä oli, että se hajosi noin puolen tunnin käytön jälkeen…

Central market on hyvin lähellä China townia ja siitä pidin paljon enemmän. Toki myyntiartikkelit sielläkin olivat lähinnä vaatteita, koriste-esineitä ja rihkamaa, mutta ehkä ilmassa ei leijunut aivan niin paha rahan nyhtämisestä tuoksu. Tämä “tori” sijaitsi rakennuksessa, joten kuumuuskaan ei vaeltelua haitannut. Lisäksi yläkerrassa oli useita erilaisia ruokatiskejä, joista sai hinta-laatusuhteeltaan oikein erinomaista ruokaa.

Muuten aika Kuala Lumpurissa kului lähinnä sopeutuessa ilmastoon, reissufiilikseen ja yksinmatkustuksen ihanuuteen ja kamaluuteen. Ihanaa on kun voi ihan itse päättää ihan kaiken ja kamalaa kun pitää ihan itse päättää kaikki… Huolensa kullakin.

Loppuun vielä muutama satunnainen kuva. Koitan päivitellä pian lisää kun kerrankin on toimiva netti!!

Koska ruokakuvat on aina mielenkiintoisia ainakin jos omistaa yhtä hyvän ruokahalun kuin minä 😋

Koska ruokakuvat on aina mielenkiintoisia ainakin jos omistaa yhtä hyvän ruokahalun kuin minä 😋

Kokeilin myös ensimmäistä kertaa liukuhihnasushia. Hauska kokemus, vaikka tuli kyllä otettua myös muutama hutilautanen...

Kokeilin myös ensimmäistä kertaa liukuhihnasushia. Hauska kokemus, vaikka tuli kyllä otettua myös muutama hutilautanen…

Ymmärtääkseni nämä naisten vaunut liittyvät siihen, että valtaosa Malesialaisista on muslimeita. Isoissa kaupungeissa uskonto ei niin näkyvästi kuitenkaan ole esillä ja esim. pukeutua voi hyvin länsimaisen huolettomasti.

Ymmärtääkseni nämä naisten vaunut liittyvät siihen, että valtaosa Malesialaisista on muslimeja. Isoissa kaupungeissa uskonto ei niin näkyvästi kuitenkaan ole esillä ja esim. pukeutua voi hyvin länsimaisen huolettomasti.

Valovesishow Petronas Towersien edustalla.

Valovesishow Petronas Towersien edustalla.

image

Tämä välipala maksoi vajaa 20 eurosenttiä.

Tämä välipala maksoi vajaa 20 eurosenttiä.

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI